5 книг для продуктового дизайнера

5 книг для продуктового дизайнера

September 14, 2022






Дональд Норман, “Дизайн звичних речей"

Колишній віцепрезидент Apple Дональд Норман розповідає у своїй книзі про принципи дизайну, якими потрібно керуватися для створення зручних предметів та якісних продуктів. Норман розглядає приклади гарного та поганого дизайну звичних речей: дверних ручок, карток і тощо.



Едвін Кетмелл, “Корпорація геніїв. Як керувати командою творчих людей”

Едвін Кетмелл – президент Pixar та Disney Animation. У книзі він розкриває історію створення всіх повнометражних мультфільмів Pixar («Історія іграшок», «Корпорація монстрів», «У пошуках Немо», «Тачки», «Рататуй», «Вгору» тощо) та розповідає про роботу зі Стівом Джобсом. Автор пише про те, як розвивати творчі здібності в собі та інших.



Адам Ватан, Стів Шогер, “Ре факторинг інтерфейсу користувача”


Автори називають свою книгу книгою для розробників, які хочуть під час роботи над проєктом впоратися без дизайнера. Вона також буде корисна тим, що дозволить подивитися на роботу над інтерфейсами з боку програмістів та зрозуміти, як усі учасники команди можуть порозумітися.


Тім Браун, “Дизайн-мислення у бізнесі”

Тім Браун – керівник однієї з найуспішніших у світі дизайн-компаній Ideo, на рахунку якої розробка 5000 нових продуктів, включаючи комп’ютерну мишу. Його книга – це посібник з дизайн-мислення: прототипіювання, візуального сторітелінгу та аналізу потреб користувачів. Буде корисна тим, хто дизайнер у душі та прагматик у бізнесі, керівникам, менеджерам проєктів і тим, хто хоче отримувати нові ідеї та всіляко уникати творчих криз.


Алан Купер, “Про інтерфейс"

Книга Алана Купера про проєктування з урахуванням портретів користувачів. Автор пояснює, чому будь-який дизайн починається з досліджень, описує інструменти для їхнього проведення та ділиться прикладами з життя.Кімберлі Елам, “Графічний дизайн. Принцип сітки”Ця книга детально висвітлює тему проєктування зображень та сторінок на основі сітки. Вона стане в пригоді тим, хто хоче навчитися працювати з композицією та поєднувати між собою безліч елементів.

Методи досліджень для продуктових менеджерів

Методи досліджень для продуктових менеджерів

Уміння проводити дослідження - важлива навичка в роботі продакт менеджера. З їх допомогою можна перевірити гіпотезу про продукт, прийняти рішення про запуск нових функцій і краще зрозуміти потреби та проблеми користувачів. Ми склали добірку ключових методів дослідження, порівняли їх і описала ситуації, коли їх слід застосовувати.

Design
Джунглі веброзробки: як не заплутатися серед фронтенду і бекенду

Джунглі веброзробки: як не заплутатися серед фронтенду і бекенду

Чим займаються веброзробники, які сфери існують в професії та чим вони відрізняються одна від одної

Front End
Що потрібно пам’ятати при підготовці прототипу до розробки

Що потрібно пам’ятати при підготовці прототипу до розробки

Помилки, які часто допускають новачки, та способи їх уникнення

Design